Kedves Barátaink!

A Fortepan az utóbbi hetekben több magángyűjteményt és fotóhagyatékot is kapott digitalizálásra, ami nagy öröm. Úgy tűnik azonban, hogy a jelenlegi párfős társaságunk nem győzi a munkát, ezért szeretnénk új önkéntesekre lelni. Vagyis ez egy álláshírdetés: állás és fizetés nélkül.

Keresünk olyan jelentkezőket, akiknek van kedvük és lehetőségük otthon papírképeket, albumokat szkennelni. Mivel a Fortepan egy non-profit vállalkozás, ezért cserébe mást nem tudunk nyújtani, mint a látás/emlékezés/ábrándozás örömét. Jelentkezni a fortepan@fortepan.hu emailcímen lehet. (Előnyt jelent, ha a jelentkezőnek saját szkennere van).

Üdvözlettel: Tamási Miklós

lead.jpg

Szerző: ForteBlog  2013.06.02. 21:56 18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fortepan.blog.hu/api/trackback/id/tr515340981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandik 2013.06.03. 14:34:34

Szivesen segítek, Nagy A

tity247 2013.06.03. 16:17:04

Kedves Tamási Miklós!
A közelmúltban az összes családi fotómat beszkenneltem, ami több ezer képet jelent, úgyhogy benne vagyok a digitalizálásban.

Tehát felajánlom a segítségemet, egy adagot szívesen beszkennelnék, mivel szeretem a régi fotókat és sajnálnám, ha elvesznének.

E-mail címem: snkatalin@citromail.hu

Üdvözlettel
Seregélyesné Nagy Katalin

Világvevő 2013.06.05. 04:05:18

Elnézést, hogy ezt írom, de azért megfelelő méretű "arc" kell ahhoz, hogy munkát tukmáljanak jóhiszemű emberekre mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Még ha egy kicsike pénzt nem is, de legalább pár kiválasztott képet ha megtarthatnának...

Bár ha ilyen sok itt a jóhiszemű, rengeteg idővel rendelkező ember, akkor én is teszek egy ajánlatot:

Keresek ÖNKÉNTESEKET kertem felásásához és gereblyézéséhez. sajnos időm nagy részét lefoglalja, hogy másoknak dolgozom, ezért nincs már energiám délután-esténként a saját portámmal törődni, ezért szívesen vennék sok szabadidővel rendelkező személyek kerti munkában való segítségét. Ez nem állás, és fizetni sem tudok érte, de a munka öröm, ráadásul a szabadban, a levegőn, csupa egészség!

Ugye, hogy ugye... szerintem ez a kérés itt fenn, pofátlan.

LoviGabi 2013.06.05. 08:03:03

@Világvevő: 'Még ha egy kicsike pénzt nem is, de legalább pár kiválasztott képet ha megtarthatnának... '

Nem vagyunk egyformák, ezek szerint. Én bőven beérem azzal, hogy itt a számítógépen nézegessem a régi képeket, nagy felbontásban.

csak1nik 2013.06.05. 13:07:44

@Világvevő: ezeket a képeket Te is ingyen nézegeted itt a neten.

Magyar fotóarchívum · http://stefan2001.blogspot.de/ 2013.06.06. 21:56:38

@Világvevő: Azért a fortepan felbecsülhetetlen értékü képei nem hasonlithatok egy kerti munkához!De ha neked a kerti munka öröm,akkor azt csináld egyedül!!!

decision_cube 2013.06.08. 21:39:26

@Világvevő: az azért jó ha ingyen és bérmentve keresgélhetsz mások munkái közt és megnézheted, letöltheted stb.? Ha mindenki ilyen gyökér lenne mint te, akkor sem Wikipédia, sem semmi nem lenne. Menjél inkább kertet ásni.

Magyar fotóarchívum · http://stefan2001.blogspot.de/ 2013.06.09. 00:20:50

@Világvevő: Most ez egy jó példa,mert az árvizhez is önkénteseket keresnek!Gondolom az is egy nagy pofátlanság!De tudod vannak dolgok,ahol nem azt kell nézni hogy mit fizetnek érte!Majd ha te is csinálsz egy hasonló weboldalt,akkor majd elötted is fejet hajtok!

prim 2013.06.12. 23:44:48

@Világvevő: Röviden és tömören simán csak leköcsögözlek.... Mondjuk tőled jó messze állhat az segítőkészség és egyéb ilyen fennkölt dolog. De kár is a szó az ilyen egyszerű embereknek...

szbi 2013.06.14. 23:03:38

Világvevő sajnos kínosan bunkó figura. Tehát érdektelen, unalmas alak. Kádár-termék.

Vaslabda 2013.06.15. 05:38:20

@szbi: Világvevő tényleg kínosan bunkó (pénzéhes) figura, de el kell ismerni, maga sem egy IQ bajnok. Meggondolatlan, tudatlan alak. Az Új-kapitalista rendszer ostoba terméke. (remélem nem kel bővebben megmagyaráznom?)

szkari 2013.06.17. 22:21:40

@szbi: Én, mint igazi Kádár-termék, azaz a Kádár-kor felnövekedettje úgy szocializálódtam, hogy az ember, legalábbis a rendes ember rengeteg önkéntes tevékenységet végez, a vélt közérdek javára. És amilyen maradi vagyok, máig kb. 5 ember számára elég társadalmi munkát végzek, sőt magam keresem, hogy hol miben tudok tenni valamit a közért. Feleannyi vállalt feladattal biztosan én is csatlakoznék a Fortepan felhívására, mert ez (is) egy olyan közérdekű, cselekvésbe fordított gondolat, amit minden normális ember támogat. Mármint azok, akik még tapasztalták vagy megörökölték a Kádár-kor, meg az azt megelőző, ország-újjáépítő kor szellemét, amikor nem azt kérdezték az emberek, hogy mennyit kapnak érte, hanem azt, hogy hol kell megfogni a munka végét. (Persze nem mindenki... Világvevő és szbi biztosan nem, ha ugyan éltek már akkor. Javaslom, hogy kart karba öltve menjenek a sunyiba, és tanulmányozzák kicsit a történelmet.)
Gratulálok a Fortepannak, és sok segítőt kívánok a rengeteg feladathoz!

szbi 2013.06.18. 13:33:17

szkari, Ön azt írja, hogy Kádár-kori szocializációja fontos eleme volt "rengeteg önkéntes tevékenységet végezni a... vélt közérdek javára". A kommunista szombat és társai nem szolgálták a közérdeket. A slampos népköztársasági kor kényszermunkája volt ez, mint ahogyan pl. az KISZ építőtábor, stb. is. "Hol kell megfogni a munka végét" - ez szép mondata. A munka előtt végig kell gondolni a folyamat egészét, itt kezdődik a dolog. "Durr bele" mentalitása korlátolt észre vall. Minden munkának van kiszámítható ellenértéke, pl. a szeretet-munkának a belső öröm. (Van részem benne.) Amúgy a Munkásőrség is afféle "önkéntes munka-hely" volt, színvonalára jellemző, hogy a fegyveres erőszakszervezet a rendszerváltás idején csődöt mondott, kivéve a profi főnökök pénzlenyúlását. A Kádár-kor munkaerkölcsének jellemző meghatározása: "Fizetgetnek - dolgozgatunk." Az Önhöz hasonlók tették tönkre, máig hatóan, a nemzet (munka)erkölcsét. Amúgy önkéntes munkát végeztem eleget - s végzek máig - pl. a régi un. "ellenzékben" , igaz a III/III kiállította a számlát. Amúgy 62 éves vagyok, foglalkozásom a történelem tanulmányozása, a "Zeitgeschichte" megírása. Utóbbi kifejezéssel kezdjen amit tud; az Ön ideje lejárt.

szbi 2013.06.18. 13:42:37

@Vaslabda: a világ számára mindig veszélyesek voltak a vasagyak. Az "újkapitalizmus" a totális rendszerek folytatása, más eszközökkel, pl. az emberek butításával. Az Ön esetében sikeresen történt ez. ha nem így lenne, nyilván felfogná az értelmét annak, amit írtam. Az IQ a szememben nem sokat ér, elégtelen módszer, lásd Eliot Jay Gould könyvét. Ön is elolvashatja, magyarul is megjelent. Magyaráznia nem kell Önnek semmit, az itt közreadott tünetéből következtetni lehet állapotára. Bár kuruzsolni nem áll szándékomban, mégis azt ajánlom: szeretet legyen Önben legelébb, azután hit és remény. Öngyűlöletét ez gyógyítja.

Vaslabda 2013.06.18. 19:54:54

@szbi: …jó darabig gondolkodtam azon, hogy asszociálta magában a Vaslabda és a vasagyúság összefüggését, igaz én m ég nem hallottam, hogy bárkire mondták volna, hogy vasagyúan gondolkodik, de hát ez az Ön dolga. Bár nem bánnám, ha venne egy kis fáradságot, s újra át olvasná, amit írt, mert azért 62 éves korára el kellet volna jutnia, hogy legalább a saját írását értelmezze. Nem tudom hol élt eddig, s hogy vészelte át a bűnös Kádári-kor embert butító időszakát, s még a kor legelején elolvasta Elliot Jay Gould könyvét (melyiket?), hogy annak ismeretében, szeretetben, hitben és reményben tudja átvészelni az úttörő mozgalmat, a KISZ-t, a Munkásőrség vad „emberellenes” akcióit. Ha valaki (lásd: világvevő), aki nem akar társadalmi munkát végezni, mitől Kádár termék? Nos, akinek erről az jut eszébe, az ne próbáljon történelmet írni, mert szerintem fogalma sincs a történelemről. De még csak ne is kuruzsoljon, mert a kuruzslók ideje is lejárt. Egyébként nem vagyok öngyűlölő (?). Én azt gyűlölöm, ha valaki elhamarkodottan visszaköp abba a korba, amibe élt, ahelyett, hogy azon gondolkodna mit rontott el, hogy abból a viszonylag élhető korból, átjöttünk egy Új-kapitalista korba, ahol olyan emberek vannak, hogy egy igazi értelmes, múltunkat megörökítő munkának önzetlen segítése helyett, felháborodik, s azt „pofátlanul” kiforgatja. Meg az olyanok, akik bármilyen rossz emberi tulajdonságot felfedeznek, azonnal Kádároznak, 8 éveznek stb. Bocs, hogy megszólítottam… többet nem fog előfordulni.

Panavision 2013.09.18. 19:54:48

Ez nem egyszeru munka,unalmas monoton es ha kepnezegetesbe kezdesz semeddig nem jutsz benne.
Tenyleg eleg nagy "arc" kell ahhoz ,hogy ilyen munkat ingyen hirdessen meg valaki.
Gondlom sajat szamitogep es sajat szkennelo kell hozza.

5353 2013.09.22. 16:50:46

Kedves Világvevő és Panavision !
Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy vállaljon önként ingyen munkát.
Sok ember van, aki önzetlenül segít, mert ráér, és mert megtapasztalta, hogy segíteni jó.
És mert nem csak az okoz neki örömet, amit pénzért lehet megvenni.
Ezek szerint a felhivás nem Önöknek szólt,nem baj ez, de jobb lett volna nem hozzászólni :(

Law enforcer 2013.11.20. 08:18:46

@Világvevő: a kertedet ráadásul te használod, nem az ország.
süti beállítások módosítása