Filmklasszikusok DVD-kiadásainál a legizgalmasabbak mindig az úgynevezett extrák, vagyis azok a dokumentumfilmek, amelyekből megismerhetjük a forgatás körülményeit vagy bepillanthatunk a színfalak mögé, illetve a kimaradt jelenetek, melyek végül valamilyen oknál fogva nem kerültek be a végleges műbe.

r19_005.jpg

Mivel a Fortepan is egy szerkesztett gyűjtemény, így ennek az archívumnak is vannak "kimaradt jelenetei", vagyis olyan fényképei, amelyekkel csak a szerkesztők találkoznak a válogatáskor, de valamilyen okból mégsem alkalmasak arra, hogy bekerüljenek a bemutatandó anyagba.Most ezeket is bemutatjuk: feltettük az Indafotóra azt a több tucat képet, amely a legutóbbi frissítésünkből kimaradt, hátha van köztük olyan, ami még érdekes lehet. A sokat emlegetett Schoch-gyűjteményről van szó, melynek eredetileg 3 dimenziós sztereóképei közül azokat nézhetik itt végig, melyeket nem találnak meg a Fortepanon. A képek itt ugyan "csak" két dimenzióban és nem nagy felbontásban érhetők el, cserébe viszont nem szedtük le róla az eredeti anilines színezést és láthatók az üveglemezeken az évtizedek alatt keletkezett varázslatos ezüstkicsapódások foltjai is. Reméljük, galériánk nagyban segíti majd a tucatnyi Fortepan-megfejtő hasznos munkáját is, ami a helyszínek bravúros megtalálása után már Schochék családfakutatásánál tart.

Szerző: ForteBlog  2012.10.04. 21:46 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fortepan.blog.hu/api/trackback/id/tr684820566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása