Kedves Jelentkezők!

Igazán megható volt a mai nap: 24 óra leforgása alatt összesen nyolcvanan (!) jelentkeztek nálunk emailen, hogy kedvük lenne önkéntes munkában szkennelni. Bevallom, hogy ezt egyikünk sem gondolta volna, köszönjük! Így aztán nehéz a döntés, kit, kiket kérjünk meg a konkrét munkára?

Amíg töprengünk (nem igazán tudom, hogy milyen szempontok alapján), addig hadd osszam meg egy gondolatomat mindannyiukkal. Többen jelezték, hogy éppen a közelmúltban szkennelték családjuk régi képeit, vagy olyan munkahelyen, társaságban dolgoznak, ahol archív fényképek is felbukkannak. Adódik a merész kérdés, nincs-e lehetőség arra, hogy a szóban forgó képek a Fortepanon is láthatóvá váljanak? Vagyis arra biztatunk mindenkit, hogy ha ilyen fényképarchívumot, fotótárat látnak, vagy ilyenről tudnak, kérjük jelezzék nekünk és mi felkeressük a fényképek tulajdonosait! Így nem csak a szkenneléssel, de a fotók felkutatásával is nagyban segíthetik a Fortepan múltmentő munkáját. Tehát még egyszer a tegnapi felhívásunk mai átiratban: keresünk olyan önkénteseket, akik felkutatnak és szkennelnek archív fotókat a közös XX. századunkból. Mit gondolnak?

Üdvözlettel: Tamási Miklós

04 másolata.jpg

Szerző: ForteBlog  2013.06.03. 23:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fortepan.blog.hu/api/trackback/id/tr715342884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása